Software websites
Opensource schema teken programma. Mogelijkheid om zelf componentne te maken en die op te slaan als symbool voor later gebruik

Schema's, software en vele artikelen over alles wat met elektronica te maken heeft. Tevens een forum waar lekker gediscusioeerd wordt.

Multimode decodeer/logbook programma dat ook FT4 en 8 ondersteund. Is niet gratis, maar kost circa €50,=. ALs je in de digitale modes wilt gaan contesten is dit een top programma. Ik gebruik dit al sinds versie 2.

Een programma dat ongekent populair is. Ook multimode, alleen nog geen FT4/8. Wel heel erg mooi en goed werkend. Ook de integratie met de trnasceiver en zijn besturing is fenomenaal. Is helaas niet gratis meer, maar de laatste gratis versie is nog steeds te downloaden.

Multi PSK is een echte alles kunner. Gratis, maar je kan ook een betaalde versie verkrijgen die een aantal extra functies toevoegd. Het ziet er een beetje rommelig uit, maar werkt wel heel goed. Dit is echt zo'n programma waar je van houd, of je haat het.

Swisslog, het Zwitserse 'zakmes'onder de logboeken. Ik ben er naar overgestapt en heb er nu redelijk in thuis. Ook de integratie met WSTJ-X en andere decodeer pakketten  werkt heel erg goed. Tevens wordt er bij mijn logbook direct een upload gedaan naar een online logbook zodra ik een QSO log.  Voor mij is de integratie met Mixw-4 helaas nog niet werkend. Oudere versies van Mixw werken wel goed.

Ik denk dat dit het meest gebruikte software pakket is voor JT65, FT4 en FT8 9 en nog een paar andere modes). Werkt super goed samen met Swisslog.

Een software pakket om websites te maken. Ook deze site is met dit pakket gemaakt. En de naam die verraad het al, What You See Is What You Get. Heel visueel en duidelijk, voor een redelijke prijs. Handige functie is direct uploaden naar de server vanuit dit pakket.

Voor sommige digitale modes (o.a. JT65) is synchrinisatie een pre. Om de compter goed synchroon te laten lopen is er een time synchronisatie tool genaamd NetTime.
Het is opensource en heel klein en bovenal werkt het perfect.

Soms is het wel eens handig om een programma altijd op de voorgrond te hebben. Dat is met Deskpins super eenvoudig te realiseren.
(C)2022 PA3FRP / Laatst bijgewerkt : 23-juni-2022