De Heil BM10 IC headset
Zoals ik al zei is de Heil Pro Set Elite een hele goede headset met een fantastisch klinkend microfoon element. Maar..... hij doet nog steeds zeer op de oren ondanks het bij buigen van de band. En voor de vakantie is het ook wel handig om een iets kleinere headset te hebben. Op advies van Marcus (Hamshop) heb ik de Heil BM10-IC aangeschaft.
Als ik ergens geen spijt van heb dab is het wel deze headset. Uren op het hoofd en je merkt er niets van. IS uitstekend aan te passen zodat hij goed op het hoofd zit en je kan de microfoon prima voor de mond krijgen. Ook hier zitten weer de bekende 3,5mm jacks. Eén stereo voor het koptelefoon gedeelte en een mono als microfoon signaal. Verder zit er nog een 6,3mm jack aan die het PTT signaal doorgeeft. De BM10-IC heeft in het snoer een PTT drukknop zitten . Welke met een clip aan de kleding bevestigd kan worden.
Net zoals bij de andere headset moet hier ook weer de AD-1-IC gebruikt worden. En omdat ik deze aan de IC7100 wil hebben hebben we nog een extra kabeltje nodig. Omdat de microfoon aansluiting een RJ45 8pin is terwijl de AD-1-IC een 8p ronde microfoon plug heeft. Dit verloop kabeltje is de OPC-589 (€25)
AD-10IC
OPC-589
Is wel iets om rekening mee te houdenwant bij de €119,00 voor de BM10-IC komt er nog eens €47,50 bij voor de twee verloop kabeltjes. Maar dan heb je ook wel wat dat voortreffelijk werkt en ook nog een comfortable te dragen is.
(C)2022 PA3FRP / Laatst bijgewerkt : 23-juni-2022